In padure s-au copt alunele, iar in livada merele si perele. Fructele se culeg atunci cand la o simpla rasucire acestea se desprind de pe ramuri.Tot acum se incepe recolatrea strugurilor pentru vin. Mai intai vom recolta soiurile albe, urmate la doua saptamani de soiurile rosii si la 3 saptamani de soiurile aromate.

Noul an in gradina incepe de fapt in toamna. Acum ne gandim cum va arata gradina in urmatoarea primavara Roua ce o observam dimineata pe frunzele plantelor ne indica faptul ca noptile de vara sunt tot mai racoroase.

Ziua inca este cald, iar natura nu se da batuta in fata toamnei., dar apusurile de soare sunt probabil cele mai frumoase in aceasta perioada a anului si merita savurate.

Sfatul Verde Bun:

In gradina de legume lucrul e pe sfarsite. Recoltarea radacinoaselor trebuie incheiata pentru a putea elibera si pregati terenul pentru la anul. Doar varza de Bruxelles o vom lasa afara pe strat toata iarna fiind rezistenta la ger. In rest nu ne mai ramane decat sa verificam starea produselor legumicole depozitate in pivnite, magazii si camare si eventual pregatirea rasadnitelor pentru sezonul urmator.