De la masă la arena sportivă

Există o armă secretă pe care o puteți folosi pentru a vă antrena mai greu, pentru a vă recupera mai repede după antrenamente, pentru a vindeca mușchii răniți, pentru a reduce inflamația articulațiilor și pentru a vă îmbunătăți energia. Este ceva ce concurenții tăi nu îl folosesc pe deplin. Este ieftin. Este în bucătăria ta. Este verde, roșu, albastru, galben, portocaliu și alb. Cel mai important, este viu!

Legumele formează o legătură între masă și performanța sportivă.

Sportivii de viteză și putere au nevoie în special de cantități mari de legume proaspete în dietă pentru a combate consumul extrem de combustibil chimic care face parte din sprintul intens, ridicarea greutăților și pliometria. Mâncând în mod regulat o gamă largă de legume, sportivii de viteză/putere pot obține performanțe optime din sistemul lor nervos central, sursa supremă de viteză. Iată o modalitate de a te separa de mulțime, pur și simplu hrănindu-ți sistemul nervos, mai degrabă decât concentrându-te doar pe mușchi. Sistemul nervos spune mușchilor ce să facă și când să o facă. Hrănește-ți sistemul nervos și câștigă. Hrana cu care se hrănește sistemul nervos provine din proteine și grăsimi animale, toate puse la lucru prin produse.

Legumele proaspete ajută la absorbția altor nutrienți. O dietă bogată în proteine, esențială oricărui atlet de viteză/putere, este activată cu legume cu frunze verzi. Chiar și ingestia constantă de fibre din legume ajută intestinul să asimileze nutrienții din proteinele animale. Grăsimile de calitate, atât de esențiale pentru alimentația sportivilor de viteză/putere, au un rol important în aportul de legume. Nutrienții din vegetație sunt absorbiți cel mai bine în prezența grăsimilor, în timp ce grăsimile vegetației ajută organismul să digere grăsimile. Toate acestea se adaugă la o digestie prelungită, ținând sub control nivelurile de insulină, astfel încât să deveniți din ce în ce mai sensibili la insulină, reacționând brusc în momentele alese când se eliberează insulină.

În fiecare dimineață, sportivii deschid cu respect sticlele de pastile, apoi înghit o mână de vitamine, minerale și Dumnezeu știe ce. În ciuda costului ridicat la adăugarea tuturor sticlelor, din păcate, un procent mare merge în toaletă. Există o modalitate simplă de a rezolva problema. Fă-o așa cum au făcut-o strămoșii noștri timp de aproximativ un milion de ani. Mâncați micronutrienții din sursa lor, vegetația. Nu te obosi să iei pastile de acid folic (vitamina B-9) când tot ce trebuie să faci este să iei o salată la cină. De ce să te îneci cu vitamina C preparată în laborator când sursa provine din legume proaspete? Vrei minerale? Du-te la sursă, legume.

O legumă în fiecare zi ține vulturii departe

Consumul insuficient de legume face ravagii unui sportiv. Provoacă leziuni musculare, oboseală precoce și performanță slabă. Întrerupe eficiența sistemului imunitar, ducând la îmbolnăviri și răni. În plus, antrenamentul intens are ca rezultat eliberarea de radicali liberi care dăunează mușchilor. Prin consumul zilnic regulat de legume proaspete, antioxidanții naturali pot combate radicalii liberi. Antioxidanții sunt deosebit de eficienți atunci când sunt combinați cu nutrienți pentru plante (fitonutrienți). Această combinație afectează foarte mult performanța.

Fitonutrienții stimulează sistemul nervos central (SNC). Ele ajută la semnalizarea celulară, afectând astfel modul în care SNC trimite mesaje. Acest mesaj SNC este foarte antiinflamator și ajută la creșterea și repararea țesutului corporal. Temutul post-antrenament DOMS (debutul întârziat al durerii musculare) prezintă un interes deosebit pentru sportivii de viteză și putere care trebuie neapărat să se antreneze cu intensitate pedepsitoare. Fitonutrienții ajută la controlul DOMS.

Sportivii de viteză și putere trebuie să crească consumul de legume proaspete dintr-un alt motiv critic, echilibrul pH-ului lor. Aceasta este o problemă complicată. Orice atlet care nu s-a născut cu un talent dintr-un miliard trebuie să muncească ore nebunești de antrenament intens pentru a găsi o cale către succes. Corpul trebuie să fie construit continuu pentru a putea aplica mai multă forță la sol. Pentru a alimenta toată această muncă intensă și creștere, sportivul trebuie să consume o cantitate mare de proteine, aproximativ 25% din aportul alimentar.

Rezultatul atât de multe proteine și atât de mult exercițiu intens schimbă echilibrul pH-ului în mod semnificativ în partea acidă. Un dezechilibru acid acționează ca un magnet pentru iritația musculară, durerea și apariția rănilor. Complicarea acestui lucru este dieta standard americană, care este foarte acidă. Carnea și lactatele sunt acide, dar la fel sunt și grăsimile procesate din majoritatea alimentelor noastre procesate. Orezul este acid, cafeaua este acidă, la fel și condimentele. Important, concentratele de fructe și sucurile de fructe sunt acide. Ca urmare a dietei noastre prea acide, milioane de oameni suferă de acizi din stomac, apoi urmează orbește industria farmaceutică de mai multe miliarde de dolari pentru a lua „anti-acid”. Dar pastilele magice nu fac aproape nimic. Consumând cantități mari de legume proaspete, puteți reduce aciditatea, reduceți leziunile și reduceți iritația musculară fără a vizita medicul și fără a lua încă un alt medicament.

Copyright 2023 Verde Bun | Toate drepturile rezervate | verdebun.ro